Japán Reiki és tudatosság, tanfolyam

Reiki tanfolyam: milyen szempontok szerint válasszunk?

Elég sokféle reiki tanfolyam képzés közül tud választani az, aki Mikao Usui kézrátételes gyógymódját szeretné elsajátítani ma Magyarországon.

Ugyanakkor talán épp a bőség zavara miatt sok kérdés vetődik fel, hogy melyik az, ami a számomra legmegfelelőbb? Hisz árban, tanfolyami tematikában, szemléletmódban is óriásiak lehetnek a különbségek. A reiki tanfolyam ugyanis nem egy gyorstalpaló: életmód és kulcs a lélek és a test harmóniájának kialakításához.

Reiki tanfolyam különböző típusai

A legtöbb esetben baráti ajánlás útján szokott a legtöbb ember kurzust választani, de vannak olyan esetek, amikor a reiki tanfolyam kiválasztásában nincs támpont, így marad az interneten való kutakodás. A bőség, valamit sokszor az elérhető információ hiánya nem véletlenül ébreszt kétségeket a kezdő útkeresőben, aki nem nehezen tudja eldönteni számára melyik oktatás lenne a legmegfelelőbb?

Az interneten kutatva rögtön szembetűnő jelenség, hogy az oktatás több szintje érhető el és hogy szemléletmódban, átadott tudásanyagban, technikákban és árban is felfedezhetőek a különbségek. Nem mind arany, ami fénylik. Tartja az ősi bölcsesség. Így itt is igaz: nem biztos az a legjobb, aki a legnagyobbat ígéri vagy a legolcsóbban. Számos buktató lehet, ami végén a csalódottság garantálható.

Ha alaposan szemrevételezni akarjuk, hogy hova megyünk mindenképpen érdemes a weblap megtekintésén túl a reiki tanfolyam felől személyesen is érdeklődni, de minimum javallott egy rövid telefon beszélgetés vagy pár levélváltás a leendő oktatóval. Ez visszajelzést ad, hogy az adott reiki mester számára mint életmód mit is jelent számára, mennyit dolgozott önmagán a test és lélek egészsége szempontjából?

Ez segíthet abban, hogy választ kapjunk olyan kérdésekre, hogy mi az, amit pontosan kapni fogunk a kurzuson, milyen a hozzáállása, szemléletmódja a tanárnak, akibe a bizalmunkat helyezzük. Legkönnyebben ugyanis olyan oktatótól jó tanulni, aki felé megvan a nyitottságunk és képesek vagyunk befogadni az átadott tudást és gondolatokat. A jikidenreiki.hu szerint a reiki kurzus ugyanis nem csak egy technikai mód, hanem spirituális módszer és ideálisan megmarad a kapcsolatunk az oktatóval a jövőbeni gyakorlás és fejlődés érdekében. Ideális, ha az oktató a képzést követően is biztosít gyakorlási lehetőséget, konzultációt.

Reiki tanfolyam tematika és annak átadott tudása

Talán az egyik legsarkalatosabb tény ennek a témakörnek az áttekintése, mielőtt valaki belevág a képzésbe. Nem mindegy ugyanis mi az átadott ismeretanyag, amivel rendelkezünk majd a kurzust követően és azt mennyire leszünk képesek alkalmazni a mindennapokban.

Ebben segíthet a reiki tanfolyam infó menüpont áttekintése, ahol pontos képet kaphatunk a részleteket illetően. Nem elég ugyanis, ha kis csoportos a képzés, az is fontos, hogy személyre szabott tudást kapjunk és kellően magas legyen a gyakorlati órák száma. Ez a Jikiden iskolánál 50%, ahol a hallgatók egymáson gyakorolva sajátítják el ezt a japán kézrátételes gyógymódot.
A tematika kapcsán szintén lényeges lehet milyen technikákat tanítanak, mennyire nevelik a tanítványt az önállóságra vagy épp az a cél, hogy függőségben maradjon a mesterétől. Utóbbi nem igazán szerencsés hosszútávon.

Ideális, ha a reiki tanfolyam képzés nem csak egy hétvégére szól, sőt lényeges lenne megérteni az oktatás folyamán, hogy ez egy olyan dolog, amibe a hallgatónak is energiát kell tennie, nem elég részt venni, azt gyakorolni és alkalmazni is tudni kell a mindennapokban! Türelemre és kitartásra van szükség, hogy a technikai elemekkel kellő gyakorlat gyűljön össze. De ez messze nem olyan nehéz, mint ahogy első olvasásra tűnik.

Végső soron a reiki kurzus egy élmény és egy fontos lépcső önmagunkért mely életmódunkká válhat és megteremtheti annak lehetőségét, hogy hosszútávon tegyünk saját és mások testi egészségéért és a lélek harmóniájáért.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.