travelling autumn

Nyaralás ősszel – őszi úticélok

Egyre népszerűbbek hazánkban is az őszi nyaralások, amelynek oka kettős: vannak, akik nyáron nem vehetnek ki szabadságot nyaralásra, másrészt utószezonban jóval olcsóbban hozhatjuk ki ugyanazt a nyaralást, mint nyáron. Ha pedig jól választjuk meg az úticélt, akkor az időjárással sem lehet gondunk!

Hová menjünk ősszel nyaralni?

A hosszú esős, hideg évszak beállta előtt ki ne szeretne még egyszer megmártózni a nyárban, és élvezni a nap melengető sugarait gondtalanul? A nyár meghosszabbítására rengeteg lehetőségünk van, ha úgy döntünk, szeptemberben vagy októberben utaznánk inkább. Az utószezoni utaknak alacsonyabb áraik mellett van egy további előnye: elkerülhetjük a tömeget, a túlzsúfolt strandokat és a forróságot.

És hogy hová utazzunk ősszel? A lehetőségek tárháza kimeríthetetlen, a déli országok, szigetek szinte mindegyike szóba jöhet ilyenkor. Ha ragaszkodunk a tengerparthoz, akkor utazhatunk a portugál Madeira szigetére, ahol még októberben is javában tombol a nyár a szubtrópusi éghajlatnak köszönhetően. A sziget a strandolási lehetőségek mellett remek kirándulóhelyekkel is szolgál, így túrákra, városnézésre is bőven akad lehetőségünk.

Afrikáról valószínűleg mindenkinek az egész évi forróság jut az eszébe, és ha még ennél árnyaltabb is a kép, Észak-Afrikában ősszel sem csalódhatunk. Nyáron és ősszel is igen népszerű úti cél Tunézia, itt a homokos tengerparton még javában tombol a nyár októberben is. Tunézia szintén bővelkedik látnivalókban, ezeket se hagyjuk ki, ha ide utaznánk.

Ősszel a Kanári-szigetekre is érdemes ellátogatni, hiszen Tenerifén például egész évben élvezhetjük a napsütést és a kellemes meleget. Igaz, hogy a sziget különböző pontjain különböző a klíma a változatos domborzatnak köszönhetően, így nyárból az őszbe vagy a télbe is csöppenhetünk.

Ősszel Bulgáriát is érdemes felkeresni, tengerpartja egyre népszerűbb a magyarok között is, de éppúgy vonzóak lehetnek a görög szigetek, például Korfu is.

Ha nem ragaszkodunk a tengerparttal rendelkező nyaralóhelyekhez, akkor ősszel arra is bőven akad lehetőségünk, hogy európai városnéző körútra induljunk, akár csoportosan, szervezett út keretében, akár egyénileg. A kánikula hiánya sokkal szabadabbá tesz minket, nem fáradunk el olyan könnyen, így sokkal több látnivalót meg tudunk majd nézni. Természetesen a sok külföldi úti cél-lehetőség mellett, bőven akad hazánkban is látnivaló, amely remek programokkal, kikapcsolódási lehetőségekkel kecsegtet. Sokszor elég egy hosszú hétvége, és máris feltöltődve érünk vissza a munkahelyünkre.

Utasbiztosítás nélkül ne induljunk el!

Akármi legyen is az úti cél, nem szabad megfeledkeznünk indulás előtt az utasbiztosítás megkötéséről. Ha szervezett utat veszünk igénybe, akkor az utazásszervező cég általában gondoskodik erről, de ha egyénileg megyünk, akkor saját magunknak kell megkötni. Szerencsére ma már könnyű eligazodni az utasbiztosítások között is, így az utazás típusától függően köthetünk városnézéshez, repülős utazáshoz, tengerparti utazáshoz téli sportokhoz vagy épp belföldi utazáshoz kapcsolódó utasbiztosítást, melyek speciálisan védenek minket az úti céltól függően.

Az utasbiztosítások külön előnye, hogy egy lépést sem kell tennünk a megkötésük érdekében, hiszen azt ma már online is megtehetjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.