reading children

Milyen könyvet tegyünk a karácsonyfa alá gyermekünknek?

A legtöbb családban még ma is szokás, hogy a karácsonyfa alatt egy-egy szép könyv is várja a gyermekeket. Az üzletek könyvkínálata hatalmas, éppen ezért igen nehéz kiválasztani a legmegfelelőbbet.

Ahhoz, hogy a gyermekeink olvasó felnőttekké váljanak, már gyermekkorban meg kell szerettetnünk velük az olvasást. Egy jó gyermekkönyvnél nem elég, ha izgalmas a történet, vagy szépek az illusztrációk. A gyermekek személyisége komplex egész, képi világuk még formálódóban van. A legjobb könyveket kell tehát kiválasztanunk a piacon elérhető könyvek közül. Olyan könyvet, mely mind esztétikai, mind erkölcsi szempontból kifogástalan és megfelel a gyermek életkori sajátosságainak. Ilyen könyvet nem egyszerű találni!

Születéstől 6 éves korig

Könyvek szempontjából az egyik legnehezebb kor, ők még nem olvasnak önállóan, ezért nagyon fontosak a könyvben található képek. Válasszunk tehát olyan könyveket, amelyekben a képek kedvesek, szerethetők, és a történetek a legkisebbek számára is érthetőek.

Kisiskoláskor

Ebben az időszakban a gyerekek még mindig szívesen olvasnak meséket, azon belül is népmeséket. Ma már számos, szebbnél szebb, igényes kiadvány található a könyvesboltok polcain. Karácsonyra érdemes karácsonyi témájú könyveket venni a gyermekek számára. Ez lehet klasszikus történet, vagy újabb változat, a lényeg, hogy igényes legyen.

Nagyobbak

A nagyobbak jobban kedvelik a kalandokban bővelkedő történeteket, és szívesen olvasnak a valóságtól elrugaszkodott történeteket. A kamaszoknak az is fontos, hogy a saját problémáikra is válaszokat találjanak, ma sok ilyen történettel is találkozhatunk a könyvesboltok polcain.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.